Test: Jsi módní znalec?

divkaDoslova každý obor má své odborné názvosloví. Není však řeč pouze o sportu, vědě nebo umění, ale také o módě! I když si myslíš, že slova jako bermudy, spandex nebo živůtek tě rozhodně nenechají na vážkách, vyzkoušej si náš test!
Návod: Zapisuj si své odpovědi, dole najdeš správné odpovědi a za každou správnou odpověď si přičti jeden bodík.

  1. BANDEAU je:
    a) Vrchní díl podobný podprsence s rovným výstřihem, který je zhotoven jakoby z jednoho pruhu látky
    b) Nalepené nebo našité ozdobné ornamenty
    c) Jemný prolamovaný vzor na pleteninách a tkaninách
  2. OVERAL je:
    a) Háčkovaný svetřík z jemné příze
    b) Kombinéza
    c) Límec střižený do špic, často zdobený výšivkou.
  3. KAMUFLÁŽ je:
    a) Vzorovaná látka v zemitých barvách, u nás se jí říká maskáčovina
    b) „Falešná“ kapsička na přední straně kabátu
    c) Jemná průsvitná síťovina, která se často našívá na povrch topů a společenských šatů
  4. GABARDÉN je:
    a) Umělý len
    b) Výšivka s dírkami v nejrůznějších vzorech. Používá se pro topy, sukně jako vložení nebo all-over.
    c) Velmi hustá, hladká tkanina s příkrým diagonálním obrazem, která vzniká vázáním materiálu
  5. DEEP DYE je:
    a) Hluboký výstřih u šatů a tunik
    b) Speciální stálobarevná látka
    c) Zabarvení látek s cílem dosáhnout dojem podobný batikování
  6. FOIL je:
    a) Potisk oděvů ve zlaté nebo stříbrné barvě
    b) Výšivka na zadní kapsičce kalhot nebo sukně
    c) Roztřepený okraj, tzv. třásně
  7. SMOKE je:
    a) Kouřový odstín pastelových barev
    b) Dámská kravata
    c) Anglický výraz pro ozdobný záhyb uchycený několika řadami ozdobných stehů
  8. ETHNO je:
    a) Oděvní styl z oblastí dálného východu vyznačující se barvami a vzory, které jsou pro tyto země typické
    b) Oděvní styl z oblastí jižní Afriky vyznačující se barvami a vzory, které jsou pro tyto země typické
    c) Oděvní styl z oblastí Jižní Ameriky vyznačující se barvami a vzory, které jsou pro tyto země typické
  9. TVÍD je:
    a) Drobný kostičkovaný vzor
    b) Látka připomínající ruční tkaninu s nestejnoměrným vlněným povrchem
    c) Zimní kabát v délce do půlky stehen
  10. VINTAGE je:
    a) Módní materiály charakteru bavlny s efektem povrchu uspořádaným v proužcích nebo kolejích
    b) Zdobení drobnými perličkami nebo flitry
    c) Optika působící dojmem roztrhanosti, sepranosti
  11. CARDIGAN je:
    a) Jednořadový nebo dvouřadý kabátek bez límce s výstřihem ve tvaru V
    b) Krátký kabátek, který končí nad pasem – je možné ho zavázat na stuhu nebo zapnout na knoflík či přesku
    c) Jednořadový nebo dvouřadý kabátek v délce saka s límcem a klopami
  12. TWINSET je:
    a) Blůzka, kterou lze u výstřihu vázat
    b) Kombinace svetru a pletené vestičky ve stejném nebo navzájem sladěném charakteru barev
    c) Rovný kabátek obepínající postavu s dlouhým předním dílem, šosy a zády

moda

Správné odpovědi: 1.a), 2.b), 3.a), 4.c), 5.c), 6.a), 7.c), 8.a), 9.b), 10.c), 11.a), 12.b)

VYHODNOCENÍ:

12-10 BODŮ

Ve světě módy se vyznáš! Vždy víš, o čem je přesně řeč a žádný výraz tě nezastihne nepřipravenou.

9-6 BODŮ

O módu se zajímáš, ale je pravda, že nemáš potřebu vědět naprosto vše. V dnešní době slovníků a internetu se přece dá na všechno bleskově dojít!

5-3 BODY

Sledovat všechny ty módní rubriky v předražených časopisech? Jó, tak tohle není tvůj styl! Ani náhodou, jen ty sama víš, co ráda nosíš a zbytek jde mimo tebe…

2-0 BODŮ

Móda? Co vlastně znamená slovo „móda“?

———————–
Další testíky pro tebe:
TEST: Víš o antikoncepci vše důležité?
TEST: Jaké je tvé sebevědomí v lásce?
TEST: Co pro tebe znamená ROMANTIKA?
a více…
———————–

Eliška R.

Je jí třiadvacet, žije v Brně, miluje ruch a "šumění" města. Ve volných chvílích se často baví vařením nebo brouzdáním po obchodech. Sní, že jednou bude mít šatnu o velikosti minimálně své dosavadní ložnice. Náladu jí vždy zaručeně zvednou knížky od Roberta Fulghuma a za ráj na zemi považuje francouzské Azurové pobřeží.

10 Comments
  1. dopadla jsem hódně blbě=D věděla jsem asi jenom 2 otázky a to je hódně málo ne?:D mno já myslela že módní znalec je ten,kdo zná co právě ted letí a co komu sluší ale jak vidim tak jsem se dost zmýlila:D

  2. Chtěla bych test, kde bych se opravdu dověděla jaká jsem, test ve kterem bych se našla!..pokud by takový test byl možný, budu ráda..ale,…je to jen muj nazor! :)

  3. mě vyšlo 9 spravnych odpovědí ..ale jako věděla sem asi jenom 3.zbytek byl natipovanej….ale myslim si že tenhle tes neni o znalcich mody, ale spiše test na nějaké oděvní škole :-D modni znalec je ten kdo vi co pravě letí, a co se kčemu hodí :) to je muj nazor mno :o)

Leave a Reply to Anča 1 Cancel reply

Your email address will not be published.